Veelgestelde vragen / FAQ

1. Hoeveel potgrond moet ik in de Stapeltuin doen?

Dat is afhankelijk van het model van de Stapeltuin. In onderstaande tabel wordt weergegeven met hoeveel liter potgrond de bijbehorende Stapeltuin gevuld dient te worden.

 

Stapeltuin

Aantal liters potgrond

Stapeltuin 3 Douglas hout

70 liter

Stapeltuin 4 Douglas hout

150 liter

Stapeltuin 5 Douglas hout

350 liter

Stapeltuin 3 Cortenstaal

70 liter

Stapeltuin 4 Cortenstaal

180 liter

Stapeltuin 5 Cortenstaal

380 liter

Stapeltuin 3 Aluminium

70 liter

Stapeltuin 4 Wandmodel

100 liter

Moestuinbak 280 liter


2. Bij elk model Stapeltuin heeft alleen de onderste bak een bodem. Alle tussenliggende verdiepingen hebben geen bodem. Waarom zit tussen deze verdiepingen geen bodem?

Door het ontbreken van de bodems kan de potgrond van de onderste tot de bovenste bak doorlopen. Dit heeft als voordeel dat bij het bewateren het water van boven naar onderen sijpelt en je nooit de planten kunt verdrinken. De potgrond blijft mooi op zijn plaats en komt alleen maar vaster te zitten door de wortels van de planten. Daarnaast is door het ontbreken van de bodems een lege Stapeltuin gemakkelijk op te bergen omdat de bakken in elkaar kunnen worden genesteld.

3. Ik heb een Stapeltuin van Cortenstaal gekocht, maar deze is nog niet bruin geroest. Hoelang duurt het voordat de Stapeltuin geheel bruin geroest is?

Afhankelijk van de weersomstandigheden is de Stapeltuin sowieso na één seizoen geheel bruin geroest. Bij natte omstandigheden zal het staal logischerwijs sneller roesten dan bij droge omstandigheden. Als je het roestproces wil versnellen, kan dit door het staal te behandelen met schoonmaakazijn vóór het inplanten.

4. Hoe moet ik een Stapeltuin in elkaar zetten?
Op deze pagina op onze website kun je aan de hand van tips & foto's lezen hoe je een Stapeltuin in elkaar kunt zetten.

nl